Honden-inzet

Doeltreffend en waakzaam!

Veiligheid

betrouwbaar en efficiënt

Controle

op drugs en explosieven

Bewaking

preventief en repressief

Apeople Security

Honden-inzet

Apeople Security biedt met speurhondenteams een betrouwbaar en efficiënt hulpmiddel bij bewaking en bij het opsporen van verdovende middelen en/of explosieven. Specialisatie is de inzet van speurhonden bij drugscontroles, explosievenopsporing.

Bewaking

Hondenbeveiliging is erg geschikt voor situaties waarbij het risico op agressie en ordeverstoring groot is. De kracht die van bewaking met een diensthond uitgaat, werkt zeer goed preventief. Tegelijkertijd is hondenbeveiliging ook zeer effectief bij het bewaken van gebouwen en terreinen. Onze hondengeleiders en hun diensthonden zijn volledig gecertificeerd.

Drugshonden

De speurhondenteams zijn inzetbaar voor controle van personen, voertuigen, gebouwen en goederen. Controles worden door de drugshondenteams op professionele en discrete wijze uitgevoerd, waarbij van de honden geen dreiging uitgaat. Apeople Security is al enkele jaren actief in diverse sectoren en voert onder meer drugscontroles uit op:

  • Scholen
  • Evenementen en HORECA
  • In de verslavingszorg


Speurhonden explosieven

Geïmproviseerde explosieven (IED) bevatten tenminste één van de twaalf basisstoffen van explosieven. De speurhonden explosieven van Apeople Security zijn getraind en gecertificeerd op herkenning en veilig lokaliseren van deze basisstoffen.

De speurhonden explosieven kunnen worden ingezet voor onder andere:

  • Preventieve zoekacties naar (geïmproviseerde) explosieven (“bomchecks”)
  • Zoekacties naar aanleiding van bommeldingen
  • Specifieke zoekacties naar vuurwapens en/of munitie
  • Cargocontroles
  • Vuurwerk

Apeople Security is nauw betrokken bij de hondenbrigade Politie Eenheid Limburg.

Om onze professionaliteit en expertise te verhogen trainen wij op regelmatige basis met de Politie. Apeople Security is de enige aanbieder van Hondenbewaking in Limburg.

Meer informatie?